zaterdag 30 juli 2016

29 juli 2016 Motoren over een spiegelgladde Golf van Korintië

Het is weer vroeg warm en we pakken snel de fietsen voor wat boodschappen in Korintion. Onderweg naar de AB supermarkt worden we aangesproken door iemand die vraagt of we Hollanders zijn. Hij heeft er gewerkt voor de broers Henk en Piet van de Wetering uit de havenbouwsector. We nemen een koffie op het terras en kletsen bij. Als we even later de haven uitvaren zien we net de “Vaarttuig” uit het Korintiëkanaal komen. De “Catouse” komt een “schutting” later. Via de marifoon hebben we even contact, maar besluiten toch door te varen om de hitte in de stad te ontlopen. Eerst denken we nog dat er een westenwind zal opbouwen, maar na de eerste kaap is het bladstil.
De motor draait onverstoorbaar de schroefas rond en de klapschroef schept de boot naar voren. Wij lezen wat en zien onweerswolken opbouwen boven de hoge bergen aan beide kanten van de golf. Die lossen gelukkig ook weer op.
We varen rechtstreeks naar Galaxidhi, een mooi plaatsje aan de noordoever. Bij de aanloop lijkt het alsof hier nog een Duitse U-boot ligt, maar het is een baken op een rotspartij. Boven de berg achter de plaats hangt een wolk, die wij dit keer erg waarderen vanwege de schaduw. De haven is vol dus we ankeren. Veel lekkerder, want koeler en beter om te zwemmen. Om ons heen ankeren steeds meer boten, waaronder weer heel dikke motorjachten. De wolk boven de bergen geeft nog een donderklap en lost dan ook op. We liggen op een mooie plek vlak voor het plaatsje met een mooie kerk bovenop de heuvel. Een nadeel is de disco op het strandje, die tot 4 uur ’s nachts herrie maakt. Overigens prima 70’er jaren muziek! We slapen er redelijk doorheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten