dinsdag 19 juli 2016

16 juli 2016 Fort bezoek en zwemmen bij hippe beach

Vandaag een bustripje door Navplion met als hoofddoel een bezoek aan het fort bovenop de rots. Dat kunnen we ook via een trap met 999 treden beklimmen, maar dat lijkt ongezond met deze hitte. Lance gaat mee. Alia past op Sydney de hond en morgen komt haar zus. Dan gaat ze daarmee wel naar boven. We zijn de enige drie passagiers en ook in het fort is het niet druk. Nog eens €8. Een voor mij bijzondere betaling. Het is de laatste keer dat ik geen leeftijdskorting krijg en Mary wel. Die mag voor €4 de oude steenmassa bekijken. Het is een indrukwekkend geval, gebouwd door de Venetianen. Er is nooit serieus om gevochten en daarom nog redelijk gaaf.
Als we terugkomen bij de boot is het smerig heet. De middagwind kan geen verkoeling brengen, want die gaat over de warme stad en ook nog eens over een veel te groot betonnen parkeerterrein aan de haven. We worden loom en moe. Tot we het zat zijn en de fietsen pakken. Er is hier een fiets/wandelpad rond de rots. Vanaf het fort zagen we een zweemstrandje. Daar fietsen we heen, terwijl we oppassen niet door de straffe zeewind van het pad te waaien. Bij het strandje staat een hippe beachclub, inclusief bars, tafeltjes, stoelen, parasols, verkleedhokjes en douches. We zwemmen in hoge golven en pakken daarna een frappe en cappuccino in de bar. De voorste rij parasols en stoelen is weggehaald en de golven kletsen tegen de rotsen. Het is hier veel lekkerder dan aan de hete havenkant van de stad. We genieten.
Terug bij de boot maken we kennis met Meg en Jesse, die inmiddels op de “Catouse” zijn gearriveerd. Ze hebben non stop 24 uur gereisd vanuit Perth.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten