dinsdag 19 juli 2016

19 juli 2016 Grachtenconcert op z’n Grieks

Goed geslapen na die bijzondere verjaardag. Dankzij het team van Sail la Vie is de oversteek van oudere jongere naar jongere oudere soepel verlopen. De, ook niet nieuw meer maar toch jonge, dames vertrekken naar een volgende bestemming en ontmoeten een school speelse dolfijnen (Facebook staat voor niets). Wij blijven lekker lui nog een dagje in deze rustige baai.
We zwemmen een aantal keren en lunchen aan de kant nadat we de bijboot weer te water hebben gelaten. We zijn nu aardig bedreven in het achter de bijboot laten zakken van de buitenboordmotor. Dat gaat redelijk eenvoudig met behulp van de grootzeilval.
De wind trekt in de loop van de middag aan en we verkassen naar een betere plek omdat we te dicht bij de kant komen in de vlagen. ’s Middags horen we al een aantal keer het testen van een geluidsinstallatie. s’Avonds blijkt er inderdaad een feestje. De voorganger van de Grieks Orthodoxe kerk zingt een uur, de klokken luiden, de fanfare loopt voorop in een lange processie en dan gaat de muziek los. Een mix van modern Grieks en jankerig Turks. Eerst nog met weeping guitars en syntesysars (of toch een elektrische cymbaal?), maar later zang, jankerige zang. Hela-he-he-he-la. Intussen is het plaatsje compleet overspoeld met duizenden Grieken uit honderden auto’s. Het is een grachtenconcert aan de baai op z’n Grieks. Heel gezellig. Wij lui-hui-hui-huisteren van-ha-ha-ha-haf de bo-ho-ho-ho-hoot. Zo nu eerst een ouzo en dan onder dek. Het is gelukkig koel geworden, mede dankzij de windhapper in het voorluik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten