dinsdag 26 juli 2016

26 juli 2016 Vroeg op weg naar Aigina

Na een goede nachtrust horen we om 07.00 uur een ankerketting. De “Cosi” en verderop ook de “Utopia” gaan ankerop. De motorboot wil geen deining vanwege het slingeren van de hoge opbouw op zee. We besluiten een half uurtje later om ook maar te gaan varen. De voorspellingen van Poseidon kloppen al een paar dagen niet en we hebben geen zin om tegen dikke wind in te kruisen. Om half acht varen we de baai van Poros uit en motoren de 12 mijl naar de Ligiabaai op Aigina. Mark vaart door naar de 25 mijl verder gelegen ingang van het kanaal van Korintië. Frans heeft een (voor hem hopelijk windstil en deiningvrij) plekje gevonden achter een steiger in een haventje aan de westkust van het eiland.
Wij zwemmen al snel in het prachtige baaitje.
Alleen een kaapwindje en vrijwel geen swel. Om iets na een uur laat ook de “Catouse” het anker in de baai vallen.
Later trekt de wind wel aan en krijgen we meer deining. Vooral als de wind van noord naar zuid draait. Het anker heeft zich diep ingegraven (goed te zien op 9 meter diepte) en de ketting draait er rondjes omheen. Heel dicht naast ons is een Italiaan met een 60 voets zeiljacht geankerd. Het gaat allemaal net goed. Ik hoop dat het geen voorbode is van de Italianen, die nu massaal de Ionische Eilanden veroveren. Af en toe pakken we de kijker om te zien of de “Vaarttuig” al deze kant op komt. Die zal wel wachten tot de wind en daarmee de deining er uit zijn. Later op de dag krijgen we bericht dat ze ons zoeken in Aigina stad. Misschien zien we ze morgen nog. De Italiaan komt in het donker gevaarlijk dichtbij en hij haalt z'n ankerlijn en stuk in. Slaapt beter.

3 opmerkingen:

  1. Gaan jullie nog zingen in het prachtige theater van het oude Epidavros (Epidaurus)?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaan jullie nog zingen in het prachtige theater van het oude Epidavros (Epidaurus)?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat zetten we op onze bucketlist voor een volgende keer. Even genoeg oude stenen gezien. Vandaag door Kanaal van Korintië gevaren. Ook heel apart als je weet dat ze er 2000 jaar over deden om het uit te graven/hakken/boren.

    BeantwoordenVerwijderen