donderdag 28 juli 2016

27 juli 2016 Caribisch plekje op Nisos Agkistri

We verlaten de baai waar we door de draaiende wind weer eens lekker liggen te rollen op de deining tot de wind het ergens in de nacht opgeeft. Het lijkt aardig te waaien, maar het blijkt weer eens een kaapwind. Dat betekent 8 Kn wind (2Bf) en windvlagen vanaf de bergen van 22 Kn (5Bf). We zetten het grootzeil pas als de invloed van de bergen van Aigina niet meer merkbaar zijn. Een eindje verder zwemmen er plotseling wat dolfijnen onder de boot.
Ze zijn ook even snel weer weg op zoek naar vis. Met de “Catouse” spreken we af een baaitje op het volgende eilandje Nisos Agkistri te bezoeken. De foto’s laten een heel idyllisch plekje zien.
'Na een leuk uurtje of twee zeilen laten we het anker vallen recht tegenover een bar op de oever. De “Catouse” meert vlak naast ons af. Even later vraagt een zwemster in het water of wij uit Dordrecht komen. “Ja hoor” zegt Mary. Kort daarop zit de jonge vrouw bij ons aan boord en stelt zich voor als Sandra van der Merwe. Ik vraag: “Dochter van Jan?”. “Ja!” Ze blijkt de dochter van Jan van der Merwe, ooit de chef van Aquapulca, het zwembad dat deel uitmaakte van de afdeling Recreatie en Toerisme, waarvan ik de leiding had. We laten natuurlijk de groeten doen. Hoe klein is de wereld? Hier vlak bij is een strand dat er werkelijk uitziet als een zwembad en ook veel badgasten trekt.
We kijken wat rond en scoren een werkelijk perfecte lunch met allerlei lekkernijen zoals verrukkelijke tonijnfilet, gerookte makreel, geroosterde sardientjes, tzatziki en nog wat drankjes. Daarna zwemmen we nog een poosje rond onze boten onder het genot van een drankje.
We hebben dikke pret en besluiten hier te blijven. Rond een uur of zeven is er nog de bekende ankershow. Dit keer willen Lance en Alia hun cat met lijnen op de kant vastzetten. Een grote boot komt iets te dicht in hun buurt en opnieuw ankeren is geboden. Ik mag helpen. De voorstelling duurt toch gauw een half uur, maar komt tot een goed einde. Wij laten de “Blauwvoet” liggen, maar vieren voor de nacht iets meer ketting uit. De verwachte wind uit het zuiden blijft uit. We slapen, mede dankzij de elektronische ankerwacht, als rozen.

1 opmerking:

  1. Dat ziet er gezellig uit zo'n drankje in het zwembad;). Inderdaad echt helder blauw water. Wij hebben sinds kort een echt zwembad in de tuin heerlijk....

    BeantwoordenVerwijderen