donderdag 31 oktober 2013

30 oktober 2013 Hotel geboekt in Athene

Weer een rondje bootschappen (ja, met een t dit keer), de was opgehaald, koffie bij de derde kroeg aan de haven voor nog een Wifi code. Zorba’s kan ik op de steiger ontvangen, maar net niet goed op de boot door al die stangen boven de kuip. We trekken de rubberboot op de steiger, maken ‘m schoon en bergen hem later die middag droog op. Zo gaat het ook met de schoten en andere lijnen.
De mannen van Sunny Sailing hebben al 8 boten op de kant en nog 23 te gaan. Werkelijk alles wordt schoongemaakt en te drogen gehangen. De zon is nog best fel voor de tijd van het jaar. WE smeren niet meer zo vaak als in de zomer, maar het blijft nodig. Die avond weer een Hollandse maaltijd: aardappels, snijbonen en een heerlijke karbonade.
Beter voor Mary’s maag, die al een tijdje opspeelt. Mary dacht dat het aan het water lag of aan het Griekse eten, maar volgens de bootbuurvrouw kan het zijn dat Mary last heeft van een verhoogd adrenalinegehalte. Zij herkent het verschijnsel. Minder eetlust en buikklachten omdat je meer dan anders “op je hoede” bent in een vreemde omgeving, die toch wat spanning geeft. We gaan zien of de buiklachten verdwijnen omdat we nu lekker rustig liggen. Al meer dan een week bladstil en elke dag prachtig weer. Hiervoor kwamen we. ‘s Avonds boeken we een hotel in Athene in de buurt van de Acropolis. We moeten 5 uur rijden met de bus en maken van de gelegenheid gebruik om de stad te verkennen. Daarom twee nachtjes hotel om aansluitend het vliegtuig naar Nederland te pakken. Het is dat het nog zulk mooi weer is, maar anders waren we al onderweg.

1 opmerking:

  1. Beterschap Mary! Probeer nog een paar weken lekker te genieten voor jullie naar Nederland komen. Het is daar zeker lekkerder weer dan hier.

    BeantwoordenVerwijderen