woensdag 23 oktober 2013

22 oktober 2013 Preveza met uitzicht op Levkas

Zonder problemen varen we het haventje die morgen weer uit.
Er kwam eerst nog wel een bazige Griek vertellen dat wij onze lijnen op de wal moesten weghalen, want er kwam zo een grote boot. Mary vroeg de man waar de grote boot van gisteren dan wel was. Die was natuurlijk niet gekomen, maar zo’n opmerking en dan nog wel van een vrouw werkte bij dit baasje als een rode lap op een stier. Komisch! En dat terwijl de meeste Grieken echt heel aardig zijn. Eenmaal buiten de baai krijgen we zowaar een mooi lopend windje van een Knoopje of twaalf, waarmee de boot op vlak water 7 Knopen snelheid kreeg. Is dat genieten! Ja, totdat veel te snel de wind weer inzakte en de “ijzeren genua” het werk weer moest doen. Om ons heen weer veel (12 dit keer) zeilboten.
In de verte doemen de contouren van het eiland Levkas op. De hoogste top Mega reikt 1080 meter boven het water. Het is vochtig in de lucht, maar de zon doet z’n best om alles op te lossen. We draaien het betonde kanaal naar Preveza in en vinden een plaatsje aan de kade. Aan de overkant zien we de misschien wel 2000 boten op de wal staan bij de werven van Olympia en Aktion.
In de luwte van Preveza is het meteen goed warm en de bimini gaat er weer op om wat schaduw te maken. Daarna natuurlijk wat passagieren en op strooptocht naar een Wifi. De Wifi vinden we in Profil, het café waar we voor liggen. De code is het telefoonnummer van de kroeg. Bij ons wijntje en biertje krijgen we een heel blad met hapjes. Eten serveren ze hier niet, dan nog maar een glaasje bij het internetten en chatten met de kinderen. Bij het tweede glaasje nog zo’n blad met snacks. We hoeven niet meer te eten en gaan op tijd naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten