zondag 20 oktober 2013

18 oktober 2013 Vakantiegevoel op Ionische eilanden

Vandaag waren we van plan om nog maar een dagje Corfu te doen. Vannacht heerlijk ononderbroken geslapen. Geen wind, geen swell, geen onrust. We nemen een heerlijke cappuccino in de Skippersbar, waar ook Wifi is voor de broodnodige contacten. Met nog een cappuccino blijven we nog even op het net. De weermannen voorspellen de komende dagen heel rustig weer. Terug op de boot is het erg warm. De bimini moet er snel weer op en we besluiten te gaan varen richting de eindbestemming. De afstand delen we in drie stukjes. Met deze voorspellingen kunnen we alsnog vakantie vieren. Op de plotter en in de pilots vinden we een mooie plek om te ankeren, Mourtos, een klein haventje met diverse ankerplekken verscholen tussen groene eilandjes bij het vaste land. Mary meldt ons af bij de haven terwijl ik de fietsen inpak en de boot klaar maak. Het valt nog niet mee om los te gooien, te geloven dat het nu echt rustig weer is en we geen vrees hoeven te hebben voor onverwacht opduikende thunderstorms. Als we buiten komen zien we zowaar diverse zeilboten van de inmiddels herfstvakantie vierende Duitsers, Engelsen, etc.
Verderop liggen enkele grote cruiseschepen en alleen al vandaag tellen we 7 vliegtuigen van Tui, een Duitse reisorganisatie. Eén van de cruiseschepen blijkt ook van Tui.
Ik denk dat er deze laatste vakantieweek van het jaar nog even gauw 5000 mensen op Corfu zijn neergestreken. Als je het gigantische MSC cruiseschip( ook goed voor 3000 passagiers en 1500 bemanningsleden) ziet valt Kerkyra en bij in het niet. Wij motoren, want er is nauwelijks wind, rustig naar Mourtos en ankeren in de Monastarybay.a>
. De zon gaat rood onder en lijkt de overkant in de brand te zetten! We krijgen eindelijk weer een echt vakantiegevoel terug. Heerlijk relaxen in een baaitje zoals het in de brochure stond. Je merkt wel dat de avonden nu toch echt frisser worden. De lange broeken en sweaters moeten aan als we nog even nagenieten van het uitzicht en de stilte. De wind blijft weg we kunnen rustig slapen. Voor de zekerheid zet ik wel de ankerwacht aan op m’n Iphone.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten