woensdag 10 augustus 2016

8 augustus 2016 Een Biesbosch bij de bergen

We gaan verder en nemen afscheid van Frans en Diana, die bemanning oppikken in Mesolonghi. Zeggen ook gedag aan de crew van de Buano Vista met een beterschapswens voor Gerard. Nog bedankt voor de goede steigerdouche, die we mochten gebruiken, een kort stukje slang met perfecte sproeikop.
We laten Patras en daarmee de Peleponesos achter ons. Ons rondje zit er bijna op. Samen met de “Cosi” motoren we naar de volgende bestemming een soort delta bij de bergen inclusief meanderende rivier. Van zeilen komt weer niks. We ankeren in een lagune bij één van de oude uitmondingen van het riviertje lekker onder de beschutting van een soort mini Rottemeroog, inclusief honderden zeemeeuwen.
Mary en ik gaan met Marc in zijn snelle dinghy op zoek naar de goede ingang van het riviertje. Na een beetje zoekwerk komen we op de rivier. Die slingert zich een weg naar zee en wij varen behoedzaam naar binnen. Hier staan wel wat vissershuisjes of vakantiehuisjes, maar verder is het uitgestorven. Op de landerijen, die grotendeels achter dik Biesboschriet verscholen gaan horen we trekkers. Kennelijk vruchtbare grond in dit mini stukje Holland. Zo mini dat de zee en de heuvels, hoger dan de Vaalse Berg, op één foto passen.
Onze boten in de oude riviermonding met bergen op de achtergrond.

3 opmerkingen: