zaterdag 6 augustus 2016

2 augustus 2016 Met stevige wind op kop naar Trizionia

Om 08.30 uur speer ik met ons rubberbootje naar de bakker. Daarna vertrekken we met drie boten vrijwel tegelijkertijd richting de volgende bestemming. Nog niet uit de baai van Galaxidhi of we voelen dat de westenwind aantrekt. Een uurtje later staat er tussen 5 en 6 Bf wind recht op kop. Van zeilen komt niets, we motoren er recht tegenin. Het is al een tijdje geleden dat we zoveel wind over dek voelen. De buiskap moet er weer op en de “zoete” boot zit weer onder het zout. Een half uurtje na elkaar komen we de baai van Trizonia binnen. De “Utopia” ligt al binnen de pier voor de kade. De “Cosi” buiten de golfbreker. Marc roept ons op via kanaal 9. We kunnen net voor de “Cosi” afmeren tussen de Beneteau 54 en de rotsen in 4 meter diep water. We leggen alles klaar voor de afmeermanoeuvre ik stuur vervolgens recht achteruit tegen de 20 Kn wind naar de golfbreker. Met behulp van 5 man op de kade en de 9 pk Vetus boegschroef drukken we de boot tegen de kade.
Dan lunchen en een siësta, want het was weer een “barre” tocht immers. Later meert er nog een superzeiljacht af direct voor onze boot. Het gaat stuntelig en ik redt nog een verloren schoen van één van de bemanningsleden terwijl Marc en Frans de lijnen aanpakken. Ze gooien de landvasten met werplijnen naar de kant en raken precies een Duitse mevrouw. Die gooit het hele zooitje meteen terug. Geen goed getrainde bemanning dus (tenzij het opzet was), maar uiteindelijk ligt de 30 meter lange zeilboot. Ik ben blij met mijn (af)getrainde opstapper.
‘s Avonds gaan we met z’n allen eten in het kleine dorpje. Alle restauranteigenaren staan ons al op te wachten en we vragen in het Nederlands: “Wie biedt?” Alexidis van Taverne Trizonia prijst onze humor en biedt, na wat onderhandelen, 3 halve liters bier voor de mannen en een kilo witte wijn voor de vrouwen. Dat wordt hem dus. We hebben veel pret.
Uitzicht vanuit de kuip van de boot in het haventje. Zelfs de vissers gebruiken een parasol tegen de hitte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten