maandag 15 augustus 2016

12 augustus 2016 Vroeg op om vóór de storm in Nidri te zijn

Precies om 06.00 uur net vóór de wekker wordt ik wakker en sta op. Het lijkt al weer vroeg te gaan blazen, maar het kan ook een kaapwind zijn. Als wij de boel klaarmaken voor vertrek zien we ook een grote tweemaster al vertrekken.
Om 07.00 uur gaat het anker er uit en de zeilen omhoog. We kunnen prachtig zeilen en de wind valt nog erg mee. Bij de kapen, zoals verwacht, trekt de wind door naar 18 knopen. Ik kan de boot goed trimmen en hoef nauwelijks te sturen. We zien steeds meer boten op het water verschijnen. De flottieljeboten moeten worden ingeleverd en iedereen wil voor de beloofde harde wind in een veilige haven zijn.
Mary ruimt de lijnen op na het zeilen. Vlak voor het eilandje Arkourdhion valt de wind weg en kan de motor het weer overnemen. Om 10.30 uur vinden we een plekje aan de kade, dichtbij het strandje in de vertrouwde haven van Nidri.
De voorspelde NWwind blijft lang weg door een verkoelende ooster. Pas later die middag waait het een beetje harder uit het noorden, maar het is niets vergeleken met Efemia. Marc meldt dat het daar wel heel hard waait. foto Jan Grieveson van de “Mychi” meldt zich aan de kade. Het weerzien is hartverwarmend. Hij neemt ons later die avond mee in de bergen naar een restaurant, waar behalve een solozanger met gitaar ook de Lefkas Shantyzanger zingen. Ik mag meedoen, maar sta grotendeels te playbacken omdat ze voor mij onbekende shanties zingen. We hebben een leuke avond en zijn blij weer heelhuids op de boot te zijn omdat chauffeur Jan er best een paar op had.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten