zaterdag 6 augustus 2016

4 augustus 2016 Machtig zeilen op Golf van Patras en passage Rion brugOm 06.00 uur vertrekken de eerste boten. Het water in de haven is nog spiegelglad, maar de boten buiten op de golfbreker liggen al te dansen in de deining. De “Utopia” vaart om 07.15 uur af. Motorboten zijn niet blij met golven, die in de loop van de ochtend zullen komen. Samen met de “Cosi” vertrekken wij om 08.30 uur. De wind is al goed wakker en buiten in de Golf van Patras staat er snel een viertje, later bij de kapen gevolgd door een vijfje (20 tot 25 knopen). Het is schitterend zeilen na al die motortochten. De wind is weer meer en uit een andere hoek dan voorspeld, maar prima voor ons. Marc volgt ons op de voet en pas na twee uur komt hij langzaam voorbij als de wind dik boven de 20 knopen doortrekt. Dan kan de 54 voeter met een dinghy in de davits, met watermaker, stroomgenerator en airco eindelijk z’n waterlijnlengte goed benutten. We maken mooie foto's en filmpjes van elkaar.

Daarna bakboord uit naar Patras. Frans heeft al plekjes geregeld en als een heuse shorecrew ontvangen Diana en Frans on aan de steiger. Ook hier heet de behulpzame havenmeester George. Direct staan ook de serviceman, die z’n kaartje afgeeft, de havenpolitie, die de stempels controleert en de laundryman, die de was komt ophalen, aan de plecht. Als ook de “Cosi” is afgemeerd nemen we eerst een reparatiebiertje en gaan dan zwemmen, want het is ondanks de enthousiaste wind snikheet. Na de lunch een korte siësta met aansluitend zwemmen. Palaver op de “Blauwvoet” en tegen achten met twee taxi’s (€4) naar het centrum voor een eenvoudige maaltijd. Ook daar is het heet. Aan de haven zijn alleen café-bars, die als we terugkomen bomvol zitten met druk pratende Grieken. Na middernacht lijkt de wind wat af te koelen, maar omdat we stroom hebben en de wind stopt blijft de ventilator de hele nacht aan.

1 opmerking:

  1. De filmpjes staan natuurlijk in een ander bestand. Zoek ik nog uit. Geef me even tijd. Ik denk dat Marc een antwoord heeft. M

    BeantwoordenVerwijderen