donderdag 4 juli 2013

3 juli 2013 Genieten in A Coruna

Viveiro blijkt een prima plek om bij te komen van de oversteek van de Golf. Zondag zijn we nog best moe en besluiten nog een dagje te blijven. Ik spoel de boot zoutvrij en we zoeken een kroegje op voor wat lokale visgerechtjes. Naast de haven is een Gadis, een "alles wat van uw gading is" Supermarkt. Verderop een klein bakkertje. Ik haal elke ochtend lekker verse baguettes. Maandag kiezen we weer zee. Het lijkt erg rustig te worden, maar na elke kaap trekt de wind verder aan zodat we de 45 mijl naar A Coruna snel afleggen.
Bij het strijken van de zeilen voelen we pas goed hoeveel wind 23 Kn is als je bijna stilligt. Hans Wouters staat al te zwaaien op de kant en maakt foto's.
Weer eens wat anders. Normaal staan we immers op de Nederlandse kade een Spaans schip toe te zwaaien. Het weerzien is fijn. Hij heeft een plekje naast de Allegria geregeld. Hans is, muv de Golf, solo hierheen gezeild en gaat woensdag terug. Dan is eindelijk na weken noord de wind even west. We brengen weer zon mee. Op zee nog veel zeemist, maar in A Coruna hoeft de kachel niet meer aan en gaat de bimini (zonnescherm over de kuip) er op. We worden door Hans meegenomen naar allerlei leuke tentjes, waar we bier, wijn, inktvis en pata negra smullen. Niks restaurant. Gewoon overal een hapje en een drankje. Geweldig! Woensdag gaat Hans na ruim twee weken "Koninklijke Yachtclub A Coruna" weer zee op. Ook voor hem valt het afscheid zwaar, maar je moet een keer terug. Wij gaan fietsen. Schitterende vergezichten over de baai vanuit de oude stad en ook de Torre de Hercules, een vuurtoren waarvan de oorsprong teruggaat tot de Romeinse tijd. Donderdag 3juli komt met DHL koerier het kaartje dat we in Frankrijk niet konden kopen in een IPCO pakje aan. We kunnen verder. Alleen nog even de laptop ophalen. Die heb ik weggebracht, omdat ik nog altijd niet op het internet kom! Ben benieuwd. Daarheen op de vouwfiets tussen het drukke verkeer is een avontuur op zich. Geen fietspaden te zien en al snel zit je op een stadsautosnelweg. Toch zijn de automobilisten heel voorzichtig met deze fietsende Hollander. Nog even genieten van een glaasje bij Nemo (wifi zonder code) en dan Mary helpen met de was. Die wast nooit in de vakanties, maar nu moet het af en toe wel.

1 opmerking:

  1. Je doet echt je best met de verslagen! Nu nog wat foto's en de kaart bijwerken! Jullie liggen nog steeds in Oostende!.....ook hier gaat de zomer beginnen....
    Erik

    BeantwoordenVerwijderen