vrijdag 7 juni 2013

7 juni 2013 Bijkomen in Fecamp

Zo, na een paar dagen met leuke snelheden en indrukwekkende golven op de Normandische kust, nu even een paar rustdagen. Nodig omdat het varen op een zeer knobbelige zee vermoeiend is. En ook omdat de voorspellingen vragen om even te wachten met een oversteek naar Cherbourg. Na Duinkerken een mooie trip gemaakt naar Boulogne. Wel bizar dat we Calais nog niet zo lang passeerden in een veerboot om Egbert te bezoeken. We staan iedere keer versteld over de lege plekken in de havens. Plek zat. Ook in Boulogne, waar je meestal vijfdik ligt. Al vroeg in de ijskoude wind uit Boulogne vertrokken om eind van de middag toch af te buigen naar Dieppe. Nog drie uur verder bij deze zeegang leek ons te zwaar. Dieppe binnenvarend moeten we denken aan zoveel jaar terug toen we samen met de Obsession naar binnen surften. Ook nu geen probleem. Zowaar de zon brak door en we hebben lekker zitten kuipen terwijl de andere boten binnen liepen. Ook nog even een Franse simvrije kaart gekocht voor goedkoop bellen. O.a. naar Fecamp om te vragen of de haveningang al op diepte was. Gezien de wind bij voorkeur pas twee uur na laagwater naar binnen. Daarom eerst even gewacht en toen naar buiten door de surf. We hebben deze reis meer golven gezien dan in jaren. Sommige torenden boven os uit. De haven binnenvaren was ook spectaculair.
De minimumdiepte van 2.10 m bleek 2 uur na laagwater 3.70 m dus geen probleem. Maar wel lekker die marge met de golfslag hier. Na het openen van het dok daar in gegaan voor een boerennacht. Dit stukje tik ik bij de VVV Fecamp, dat vrij wifi aanbiedt. Weer genoeg geschreven, tijd voor een pint en wat Dordtse pinda's. Vanavond of morgen fruits de mer. Niet te vergeten de heerlijke stokbroodjes met croissants voor ontbijt!

1 opmerking:

  1. Gezellig al die leuke plaatsjes. Zeer herkenbaar van onze camperreizen. Op de hoge golven na natuurlijk. Rust lekker uit! Groetjes Erik & Henny

    BeantwoordenVerwijderen