maandag 3 juni 2013

3 juni Weg uit deze ijskast!

Het kostte ons moeite om alle banden met thuis en ook nog alle tentakels waarmee het huis ons vasthield los te maken. Maar het is gelukt en eindelijk op 31 mei gooiden we de trossen los. Nico de Leeuw, nota bene de voorzitter van zeilvereniging De Kil zwaaide ons uit. Mary en ik voeren met gemengde gevoelens weg. We wilden even op adem komen na een paar slopende dagen. Eerst tanken in Willemstad dan naar de Volkeraksluis, waar we een drankje namen en ons laafden in de zon. Niet lang daarna kwamen André en Annette met hun Obsession langszij om ons nog even te zien. Even later waren ook Daan en Judith van de Extension van de partij. Het werd heel gezellig! De volgende dag door de Haringvlietbrug richting Stellendam. Samen met de Obsession hoog aan de frisse wind testten we de boot nog even uit. Dat verliep goed al werd duidelijk dat er nog wat stouwwerk moest worden verricht. Die avond namen we in het restaurant nog eens afscheid van onze zeilvrienden. Nico en Liesbeth van de Camaret schoven nog even aan en het werd weer laat.
Zondag 2 juni voeren we eindelijk het zeegat uit. Nog even de kinderen bellen nu het nog simpel kon.
Het zeilen ging prima. We worden door de weergoden perfect bediend. Het mag een graadje warmer, maar de windhoek en -kracht zijn helemaal top!
Rond 11.00 uur zwaaiden André en Anette ons uit en om 19.40 lagen we vast in de North Sea Yachtclub van Oostende.
Wat een aanblik! Er lagen maar 10 boten! De haven moest nog gebaggerd worden! Die nacht werd ik om een uur of drie wakker en ontdekte dat we nog maar een paar centimeter water onder de kiel over hadden. De volgende morgen bijgepraat met de altijd spraakzame havenmeester Robert. Hij begon al goed:"We praten niet over het weer en ook niet over de economie!". Het seizoen is nu al verloren stelt hij. Hij wenste ons een goede reis en zag al aan de zonnepanelen dat we ver zouden gaan. Maandag 3 juni weer een stukje verder naar Duinkerken. Een dikke wind in de kont! We weten dat we nu aardig zijn ingezeild. Morgen Boulogne?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten