maandag 5 juni 2017

8-10 mei 2017 Paleros en Lefkas

Van Nidri uit zeilen we op ons dooie gemak naar Paleros. Alle lijntjes van de zeilen nog eens nagelopen met dit rustige weer. Je kunt het beter nu in orde hebben dan er achter komen dat je reeflijn verkeerd zit als het niet uitkomt. Ik heb altijd gedacht dat Paleros een beetje verloren in een hoekje lag, maar nu we het zien blijkt het verrassend leuk. Klein goed beschut haventje met een pier waar veel charterboten liggen, in afwachting van het seizoen. En jawel, ook de “Vaarttuig” van Herman en Juliëtte en de “White Whale” van Rits en Marianne liggen er. Herman wacht op een stuk rvs-plaat voor z’n boeganker. Rits ligt er bijna permanent deze winter. Ze kijken vanuit hun riante dekhuis zo het water richting Lefkas uit en de haven is bovendien gratis.
Er ligt zelfs een Spirit28 te wachten op een stukje hoog aan de wind zeilen! We eten niet bij Tomorro, waarvan de eigenaar als een soort havenmeester klanten ronselt, maar in Mitika, de kroeg ernaast. De volgende dag nemen Rits en Marianne ons mee met de auto en we bezoeken een allerleukst plekje tegenover het eiland Kastos. Herman en Juliëtte rijden mee met hun eigen auto. Heerlijk geluncht daar, direct aan het water in de toenemende wind. Als we weggaan verzwikt Juliëtte haar enkel. Ze heeft veel pijn, maar gelukkig valt het de volgende dag weer mee.
Op 10 mei meren we, na een kort stukje motoren, af aan de kade van Lefkas. Het is geen weekend en er is plek tussen de charterboten. Dit lijkt op thuiskomen. Hier lagen we ook in april 2014, na ons winterverblijf in de Marina Lefkas. We slenteren door het nog altijd charmante Venetiaanse plaatsje en nemen een koffie in ons vertrouwde café SeetoSea.

1 opmerking: