maandag 5 juni 2017

18-22 april 2017 Met de auto naar Griekenland

Voor de eerste keer met de auto naar onze boot in Preveza. Overnacht in een snel-weg-pension in Illbach, waar we een heerlijk Chinees restaurantje treffen. Dwars door Basel naar het mooie Luzern. Op één van de vele stoomboten koffie drinken en door naar Locarno.
Wel eerst de Alpen over. Tot onze schrik zagen we, met net teruggeplaatste zomerbanden, de temperatuur teruglopen tot 1 graad Celcius terwijl de sneeuw steeds dikker werd. Eenmaal in de Gotthardtunnel was het al snel weer 26 graden C.
Hotel Olanda bleek een prachtig pensionnetje met riant uitzicht over het Lago Maggiore en een subtropische tuin, aangelegd door de eerste Hollandse eigenaar ergens in 1920. Door naar Bologna, waar we Frans en Diana van de “Utopia” ontmoetten. Uiteraard diverse Palazza en “koeltorens” van de rijken uit de Middeleeuwen gezien.
Onderweg naar de boot in Ancona nog even een bezoekje gebracht aan het minilandje San Marino.
Voor de veerboot uit Ancona vertrok moest er nog een vluchteling af, die terug wilde naar Griekenland!
Het gevaren worden is wel weer een leuke ervaring. We hebben een binnenhut en slapen onder het gebrom van de scheepsdiesel. ’s Morgens zien we de kust van Albanië, waar we later zelf hopen te varen.
Na aankomst in Igoumenitsa nog ruim een uur rijden naar Preveza. We parkeren de auto naast de boot in Aktio. Alles staat er goed bij. Goed om te weten dat het anti-UV doek zo goed blijft zitten, ondanks de soms stevige wind. Wel een beetje vreemd dat er een stukje doek open staat vanaf de er naast staande motorboot. De tie-ribs zijn netjes doorgeknipt. Later missen we twee zeilpakken, een zaklantaarn en het Nespresso apparaat. Iemand aan het winkelen geweest?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten