zaterdag 9 november 2013

8 november 2013 Live-a-boards-party

Voor het ontbijt eerst weer eens rond de lagune gefietst en ook een omweg gemaakt door de weggetjes onderaan de heuvels.
Hier staan veel studio’s te huur in voormalige olijvenboomgaarden. Het zal er ’s zomers best druk zijn.
’s Middags is er een party bij het kantoor van de haven voor en door alle mensen, die deze winter aan boord wonen. Iedereen maakt wat kleins te happen klaar en de kroeg schenkt twee grote kartonnen (6 liter) witte wijn. Ik neem een sixpack bier mee, maar de meesten drinken wijn. Het is een gezellige ontmoeting, die de kans geeft andere bootbewoners te ontmoeten. We praten lang met Amerikaan David, die hier al heel wat jaartjes rondzwerft, maar ook de Carieb goed kent. Er zijn heel veel Engelsen, maar ook Noren, Zweden, Duitsers, Oostenrijkers en ik kan zelfs m'n Frans een beetje ophalen.
Er liggen nu zo’n 30 boten in het water, waarvan de bewoners hier de winter doorbrengen. De boten liggen verspreid door de haven met een concentratie dichtbij de gebouwen. Dat is meer uit de wind (die is er weinig) en vlak bij de voorzieningen. Wij blijven op enige afstand liggen. Lekker in het zonnetje, meer privacy en goed voor het “onderstel”. Een beetje lopen kan geen kwaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten