woensdag 13 november 2013

11, 12 en 13 november 2013 Een trein met onweersbuien

In de ochtend is het nog droog. Ik breng de was naar het Levkas hotel op de hoek. Vermoed dat het personeel een centje bijverdient. Voor €8 kun je daar 5 kilo was laten doen. Toch weer minder dan in de haven en je hoeft niet steeds heen en weer te rennen of op je beurt te wachten. Mary begint al een beetje aan het vertrek naar Nederland te denken, want ze gaat alles een lekker sopje geven. We willen natuurlijk niet straks terugkomen in een boot vol ongedierte. Dat zal overigens wel meevallen, want de echte hitte is voorbij. ’s Middags gaat het regenen en onweren. Ik kan het aanrechtblad weer voorzien van een nieuwe kitlaag en daarna een serie telefoontjes plegen over Dordt in Stoom. Elke dag een aantal brieven en contracten opmaken tot ik de beoogde €150.000 bij elkaar heb. Gelukkig is er een groot aantal trouwe sponsors voor dit evenement. De onweersbuien komen als een treintje voorbij en dat duurt tot de volgende ochtend. Gelukkig niet met veel wind, maar de regen is heftig. De kuiptent staat er goed op en is heel comfortabel omdat je de deurtjes in de kajuit open kunt laten staan om de ventilatie op gang te houden. Alle ramen blijven immers dicht.
Op 12 november is het van hetzelfde laken een pak. Nog altijd regen. Even gauw boodschapjes tussen de buien door en een (goede) lunch voor €3 in de kroeg om even te kunnen internetten. Bij een grotere regenpauze fietsen we naar de flamingo’s. Die staan hier op krachten te komen van hun lange reis van koudere naar warmere oorden. Het zijn er honderden. We gaan nog een keer terug als de zon er op staat. ’s Avonds eten we gegrilde groenten uit de oven en we delen een karbonade. Die zijn hier wel 400 gram groot bij de lokale slager.
Later kijken we de film “Flight” via een bij Diana met 8 films opgeladen stick op de TV/Monitor in onze boot. Mooie film over een piloot met een drankprobleem. We snappen nu heel goed dat Nick veel cola drinkt. Nick, Marleen en de kindertjes gaan binnenkort naar Suriname op vakantie. Nick’s ouders wonen daar nog. Klaas Arie gaat morgen met onze auto naar Brest, waar een van zijn films als enige Nederlandse is genomineerd voor een prijs. Ook op 13 november nog altijd regen en onweer. De meeste buien zitten op zee en de luchten zijn tijdens de buiten vergeven van de lichtflitsen. Wij liggen lekker rustig in de haven. Klaas Arie bericht dat hij al lekker onderweg is. Hij moet wennen aan het feit dat hij nu voor het eerst meerdere dagen niet bij Hiske en Tobias is. Mooi toch? Wij gaan vandaag de bus naar Athene bespreken. Weer een klein stapje richting kinderen en kleinkinderen. Mary zit intussen aan de iPad en denkt: Gaan we al? Nu de regen begint verlangen we weer naar huis. Gelukkig kunnen we in dec. en jan. lekker bij Nelleke en Sjef onder hun "pannen" in Doorn wonen.

1 opmerking:

  1. Wat een mooie plaatjes weer, maar ik kan me heel goed voorstellen dat jullie met dit soort weer naar huis verlangen. Hoewel ...... Hier is het natuurlijk ook herfst!

    BeantwoordenVerwijderen