vrijdag 14 november 2014

25 oktober 2014 Nog even genieten en boot "winter"klaar maken

Dit bericht maak ik als het al medio november is. Voor de volledigheid nog een paar woordjes over de laatste weken in het heerlijk warme Griekenland en onze inspanningen om de boot voor een half jaar achter te laten. In ons persoonlijk verslag (dat ik ooit ook als boek wil laten afdrukken, voor onszelf dan hè) zal ik nog wat facts en figures zetten. Nu volsta ik met het melden van wat korte feiten. Ik merk dat het lastig is nu achteraf de emoties van dat moment uit de pen te laten vloeien. Kijk maar lekker naar de foto's, die flarden van deze dagen vastleggen.
12 okt: rondje fietsen in Nidri,daarna weer naar de Balosbaai (niet de Ambelakibaai zoals ik hem eerder noemde). Heerlijk gezwommen. 13 okt: naar Vathy gelopen. Anderhalf uur heen over de heuveltoppen, uitrusten op terras en een klein uur terug. Onze conditie gaat langzaam vooruit. 14 okt: naar Lefkas, waar we naast Mike en Julia afmeren. Mike komt uit Wales en heeft familie in Dordrecht. Julia komt uit Roemenië. Neil, de schipper van de Dehler die eerste binnen was in de Round Lefkas Race zien we ook en we drinken met z'n allen een glaasje op een terras. 15 okt: Nanda en Vangelis pikken de was op. Die dag fietsen we lekker rond en gaan op de terugweg langs de Lidl. 16 okt: we kopen doek om over de boot te spannen tegen het felle zonlicht. Ook anti-fouling, bootwas en alles wat daarvoor nodig is gekocht. Nanda brengt was terug en ook pie en cake. 17 okt: op de fok naar Preveza gezeild. Mary ook nu even een dutje onderweg. In de haven vlakbij Jaap en Diana afgemeerd en later bij de Italiaan gegeten. 18 okt: grootzeil gedroogd en afgeslagen. Na het aanslaan volgt altijd een keer het afslaan. Dat doe je behalve bij een aanbod dus ook bij zeilen. We gaan met de bijboot naar Aktio Marine om een afspraak te maken voor het overwinteren. 19 okt: niks te melden. Waarschijnlijk de hele dag spullen schoongemaakt en winterklaar gemaakt. 20 okt: koelkast, die het op Meganissi weer had begeven, laten nakijken. Er was dus niks mis mee. De koelbox was gewoon gestopt omdat ik te lang naar de VOR had gekeken op de laptop en de zonnepanelen door de bewolking en kortere dagen niet genoeg konden bijladen. Les geleerd: minstens een uur voordat de zon ondergaat de accu's nog even laten bijkomen en dan geen laptop, Ipads, etc. opladen. 21 okt: boot uit water met een wel heel speciale wagen (gemaakt in Nederland). We krijgen een plekje aan de rand van het terrein. Mooi uitzicht, maar in de schemering vergeven van de muggen! Je moet eigenlijk de hele dag je huid afschermen met lange broek en lange mouwen. Ze steken door je sokken heen! Direct gestart met het pasmaken van het UV doek over de boot. 22 okt: nog even terug naar Preveza met Aktiotaxi, oa. om was op te halen. Verder met winterklaar maken in de hete zon. Moet klaar voor de aangekondigde regen komt. 23 okt: Jaap haalt ons op met z'n Renault Clio. We gaan nog even de heuvels van Lefkas op naar het huis van Nanda en Vangelis, waar Jaap en Diana oppassen.
24 okt: De hele dag keihard gewerkt om de boot verder klaar te krijgen. Net voor de dikke buien is het doek over de boot klaar. Om 21.00 uur stoppen we er mee en rusten uit in de studio bij het kantoor van de haven.
25 okt: Taxi, 7 min. naar luchthaven. Om 11.05 uur vliegen met een volle Transavia kist en landen om 13.10 uur op Schiphol. Om 15.00 uur zijn we weer in Dordrecht. Even de koffers ratelend over de stoepen en we rollen binnen in een heerlijk groot huis, waar Ankie de kachel al hoog heeft gedraaid. THUIS. Volgend hoofdstuk.
Uitzicht vanuit de boot op de kant.
Uitzicht over Lefkas met in de verte links Preveza en ergens tussen Ionische Zee en Amvrakkikos Golf ligt Aktio met het vliegveld en onze boot op het droge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten